Slim werven in een krappe arbeidsmarkt

Geplaatst op 27-01-2023

Categorie: Zakelijk

In een tijd waarin de werkloosheid laag is, kan het vinden van geschikt personeel voor ondernemers een uitdaging zijn. Een oplossing hiervoor is om je aanpak te veranderen. In plaats van alleen te zoeken naar mensen die op zoek zijn naar een baan, kan het ook verstandig zijn om actief op zoek te gaan naar mensen die momenteel in dienst zijn bij een andere organisatie. Hierdoor vergroot je je kans op het vinden van gekwalificeerde kandidaten.

Maak gebruik van social media
Een andere manier om personeel te vinden in een krappe arbeidsmarkt is door gebruik te maken van social media. Veel mensen gebruiken sociale netwerken als LinkedIn om hun professionele netwerk uit te breiden en op de hoogte te blijven van vacatures. Door actief te zijn op deze platformen, kun je als ondernemer je vacatures onder de aandacht brengen van een groot aantal potentiële kandidaten.

Investeer in een goede employer brand
Een andere belangrijke stap die ondernemers kunnen nemen om personeel te vinden in een krappe arbeidsmarkt, is het investeren in een goede employer brand. Een sterk werkgeversmerk kan helpen om jouw organisatie aantrekkelijker te maken voor potentiële werknemers. Dit kan onder andere door het delen van positieve verhalen over jouw bedrijf op social media, of door het organiseren van events waar werknemers elkaar kunnen ontmoeten. Voor een compleet beeld over de krappe arbeidsmarkt, bezoek Mrkantoor regelmatig waar je handige updates kunt vinden over dit onderwerp.

Bied flexibiliteit en groeimogelijkheden
Een andere manier om personeel te vinden in een krappe arbeidsmarkt is door flexibiliteit en groeimogelijkheden te bieden. Veel werknemers zijn op zoek naar een baan waar ze zich kunnen ontwikkelen en waar ze flexibele werktijden kunnen aanbieden. Door deze dingen te bieden, kan jouw organisatie aantrekkelijker zijn voor kandidaten die op zoek zijn naar een baan.

Denk buiten de box Tot slot is het belangrijk om buiten de box te denken als het gaat om het vinden van personeel in een krappe arbeidsmarkt.